skip to Main Content

Hebt u er genoeg van om tijdens de steeds vaker voorkomende hittegolven tropische temperaturen te moeten ondergaan in uw woning of uw bedrijf? Wonen of werken in die omstandigheden is niet echt ideaal en leidt niet zelden tot stress en een slecht humeur. Maar wie zijn woonkamer, zijn slaapkamers of zijn kantoorruimten ’s zomers op een aangename temperatuur wil brengen, kan voortaan terecht bij Ice Energie, een installateur van airconditioningsystemen in Brussel, die meerdere oplossingen in huis heeft waarmee u zelfs tijdens de warmste zomerdagen het hoofd koel kunt houden.

Installateur van airconditioningsystemen in Brussel en elders in België

De afgelopen jaren worden we tijdens de zomermaanden steeds vaker met warmtepieken geconfronteerd. Die hoge temperaturen kunnen voor heel wat mensen een hele beproeving vormen. Zowel in ondernemingen als op kantoor wordt het lastig om er het hoofd bij te houden zodra het kwik boven een bepaald niveau stijgt. Een airconditioningsysteem kan dit soort problemen snel oplossen.

Ice Energie kan op basis van haar jarenlange ervaring en knowhow totaaloplossingen aanreiken – die variëren van de installatie over de herstelling tot het onderhoud van airconditioningsystemen voor:

    • Particulieren: huizen en appartementen;
    • Kantoorruimten in ondernemingen;
    • Handelszaken en magazijnen;
    • Lokalen waar systemen zijn opgesteld die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen (bv. serverzalen).

Ice Energie werkt met de grootste merken op het vlak van airconditioning zoals Daikin, Toshiba en LG.

De verschillende airconditioningsystemen

Bij Ice Energie kunt u niet alleen terecht voor de installatie van talrijke systemen, maar ook voor onderhoud en herstellingen aan airconditioningsystemen.

Monoblocksystemen

Monoblocksystemen bestaan uit één enkele unit waarin het systeem voor de verspreiding van verse lucht en het koelblok zijn geïntegreerd. De warme lucht die uit de kamer wordt onttrokken, wordt via een buis naar buiten afgevoerd. Deze systemen hebben een beperkt vermogen en worden daarom vooral ingezet als hulpsystemen.

Splitsystemen

Deze systemen bestaan uit twee units:

• de koeleenheid, die buiten de woning wordt geïnstalleerd;
• de luchtverdeler, die binnen wordt opgesteld.

Deze vaste airconditioningsystemen kunnen in twee grote categorieën worden ingedeeld:
• het monosplitsysteem, dat werd ontworpen om één kamer te verfrissen;
• het multisplitsysteem, dat ideaal is voor de behandeling van de lucht in de volledige woning, waarbij in elke kamer een luchtverdeler is opgesteld.

Het airconditioningsysteem met een cassette is een voorbeeld van een splitsysteem. Dit bestaat uit een koelunit die buiten het gebouw is geplaatst, en de cassette die in het verlaagde plafond van de kamer is ingebouwd.

Het consolesysteem is een andere variant, waarvan de binnenunit of de luchtverdeler op de vloer of aan de muur kan worden bevestigd.

Het splitsysteem haalt een beter rendement, werkt stiller en is zuiniger dan het monoblocktype.

Omkeerbare warmtepompen

Een omkeerbare warmtepomp vormt een uitstekende oplossing die het hele jaar door kan worden gebruikt. Zo’n systeem kan niet alleen koelen, maar kan ook verwarmen.

Dit type is omkeerbaar en is daardoor ideaal om de lucht in uw woning ’s zomers te koelen en ’s winters te verwarmen, omdat het zowel een verwarmings- als een airconditioningfunctie heeft.

Gekwalificeerde herstellers voor uw airconditioningsystemen in Brussel

Door een beroep te doen op de diensten van Ice Energie voor de herstelling, het onderhoud of de installatie van uw airconditioningsysteem in Brussel, kunt u rekenen op de diensten van een vakman die met hoogwaardige apparatuur met een onbetwiste reputatie werkt. Ice Energie werkt dan ook met heel wat merkpartners samen.

Problemen met airconditioningsystemen komen heel vaak voor wegens een verkeerde installatie van het systeem of een slecht onderhoud.

U kunt bij ons terecht voor een snelle herstellingsdienst – overal in België en ongeacht de ruimte waar de installatie is opgesteld.

Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen en een gratis prijsopgave aan te vragen.

Of u nu op zoek bent naar een installateur of een vakman die gespecialiseerd is in herstellingen, onze erkende koelspecialisten staan tot uw dienst in de 19 gemeenten van Brussel (Ukkel, Evere, Elsene …) en overal elders in België (Henegouwen, Waals Brabant …). Ice Energie is ook bevoegd voor het onderhoud, de herstelling en de installatie van verwarmings-, verluchtings- en koelsystemen.

Zowel de fabrikant als wijzelf bieden tot 10 jaar garantie op onze airconditioninginstallaties.

Vertrouw op Ice Energie voor koeling, ventilatie, airconditioning en verwarming

FAQ

Welke diensten bieden jullie aan?

Wij installeren alle types airconditioningsystemen voor particulieren en bedrijven: monoblock, split, warmtepomp … Wij bieden ook onderhoudsdiensten en reparaties van uw huidige airconditioning aan.

Welke garanties bieden jullie aan?

Wij werken samen met de grootste merken uit de sector: Daikin, LG, Toshiba … en bieden garantievoorwaarden tot 10 jaar. Onze installateurs zijn ook erkende koeltechniekers.

Waar zijn jullie actief?

Onze firma is gevestigd in Brussel en komt snel tussen in alle gemeentes van de hoofdstad. Maar wij verplaatsen ons ook naar elders in België.

Back To Top