skip to Main Content

De kwaliteit van de lucht die we inademen, is bijzonder belangrijk voor ons leefcomfort. Sinds we onze huizen isoleren, is een verluchtingssysteem onmisbaar geworden als we niet willen dat in ons interieur een ongezond en vochtig binnenklimaat ontstaat. De verluchting van een woning is een essentieel element dat niet mag worden verwaarloosd en waarvoor men een beroep moet doen op vakmensen en ventilatie specialisten.

Ice Energie, de installateur van uw verluchtingssysteem, biedt meerdere oplossingen in de vorm van een volautomatisch systeem of een balansventilatiesysteem of – beter nog – een HVAC-systeem.

Installateur GMV-verluchtingssysteem

Dankzij de gecontroleerde mechanische verluchting (GMV) is het tegenwoordig mogelijk om gebruikte lucht uit het interieur naar buiten af te voeren en die lucht te vervangen door verse buitenlucht.

Volautomatisch systeem

Dit systeem maakt gebruik van een extractiesysteem dat in de vochtige ruimten (bv. badkamer, toilet of wasplaats). De verse lucht circuleert dan in uw woning om ten slotte met behulp van de zuigventilator naar buiten te worden afgevoerd.

Het volautomatische systeem biedt talrijke voordelen:

 • Het kan snel en gemakkelijk worden geïnstalleerd en vraagt weinig onderhoud;
 • Het is zuinig, aangezien het weinig elektriciteit verbruikt.

Een woning die met een dergelijk systeem is uitgerust, is niet alleen gezonder en comfortabeler, maar helpt u ook energie besparen.

Balansventilatiesysteem

In vergelijking met een volautomatisch systeem maakt deze oplossing gebruik van twee toestellen. Eén toestel blaast schone lucht in de woonkamers van uw woning, terwijl een ander toestel de verbruikte lucht via de vochtige ruimten van uw woning (toiletten, dakverdieping of badkamer) afvoert.

Bovendien recupereert u hierbij dankzij een warmtewisselsysteem ook 80 tot 90 % van de warmte uit de lucht. Een balansventilatiesysteem biedt verder nog de volgende voordelen:

 • Energiebesparing: u hoeft uw woning minder te verwarmen, aangezien de aangevoerde lucht warmer is;
 • De lucht die in uw woning binnenstroomt, is schoon doordat het eerst door een filtersysteem wordt geleid.

HVAC-specialist

Ice Energie en zijn ventilatie specialisten installeren  ook HVAC-systemen – wat staat voor ‘Heating, Ventilation and Air-Conditioning’.

Een HVAC-systeem, dat verwarmt, verlucht en het klimaat regelt, wordt niet alleen in industriële gebouwen en kantoorgebouwen gebruikt, maar ook in woningen. Met zo’n systeem kunt u de lucht in uw woning ’s winters opwarmen, ’s zomers afkoelen en intussen op elk moment van vers aangevoerde lucht genieten.

Dit systeem biedt ook talrijke voordelen:

 • Het stelt u in staat om de omgevingstemperatuur te beheren;
 • U kunt hiermee de vochtigheid in de lucht zeer nauwkeurig controleren;
 • Het systeem verbruikt weinig stroom.

Ice Energie verbindt er zich toe om u alle nodige uitleg te geven voor een goede werking van het systeem, zodat u optimaal kunt genieten van de controle van de verluchting en van gezonde lucht:

 • Controle van het energieverbruik;
 • Controle van de temperatuur;
 • Controle van de vochtigheidsgraad in de lucht.

Aarzel daarom niet langer en neem zo snel mogelijk contact met ons op om alles over dit systeem te weten te komen. Onze teams ventilatie specialisten staan tot uw beschikking.

Onze garanties als gekwalificeerde installateurs van uw verluchtingssysteem

Voor onze verluchtingssystemen gelden de garantievoorwaarden van de fabrikanten.

Neem contact met ons op voor de installatie van uw verluchtingssysteem

Onze gespecialiseerde installateurs van verluchtingssystemen voeren niet alleen in de 19 gemeenten van Brussel (Anderlecht, Sint-Gillis, Elsene, Woluwe, Evere …), maar in heel België snel en efficiënt interventies uit.

Als installateurs van GMV- en HVAC-systemen werken wij met de grootste merken op de markt, zoals Vasco Renson of Zehnder.

Of u nu op zoek bent naar een installateur van een verluchtingssysteem in uw badkamer of een ventilatie specialist die een storing in uw GMV-systeem kan herstellen of als u onderhoud wilt laten uitvoeren: u kunt altijd bij ons terecht.

Specifieke wensen? Een verluchtingsproject dat voor uw onderneming, industrieel bedrijf of winkel moet worden uitgewerkt? Een snelle herstelling uit te voeren? Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer wilt weten over de verschillende verluchtingssystemen of als u advies wilt voor uw project. We zijn ook gespecialiseerd in koel-, verwarmings- en airconditioningsystemen. Bij onze teams zitten immers ook erkende verwarmingsspecialisten, ventilatie specialisten professionele koelspecialisten.

Vertrouw op Ice Energie voor koeling, ventilatie, airconditioning en verwarming

FAQ

Welke diensten verlenen jullie?

Onze ventilatie specialisten installeren al meer dan 10 jaar verluchtingssystemen van elk type: volautomatische verluchtingssystemen en balansventilatiesystemen, HVAC … Ook voor onderhoud en herstellingen van uw huidige verluchtingssysteem bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken voor particulieren en ondernemingen.

Welke garanties bieden jullie?

Ice Energie heeft meer dan 10 jaar ervaring op het vlak van verluchting en we bieden aan onze klanten altijd de beste merken op het domein aan: Vasco, Renson, Zehnder … Wanneer u een beroep doet op onze diensten, kunt u ook rekenen op de garantievoorwaarden van de fabrikanten.

Waar voeren jullie interventies uit?

Ice Energie is gevestigd in Brussel en kan daardoor snel interventies uitvoeren in alle gemeenten van de hoofdstad. Maar we zijn in heel België actief.

Bent u RESCERT gecertificeerd?

Ja, wij zijn gecertificeerd voor de installatie van hernieuwbare energiesystemen – RESCERT (Renewable Energy Systems Certification).
Sinds enkele jaren kiezen de instellingen van het Waals Gewest, het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ervoor om gecertificeerde opleidingen voor installateurs aan te bieden. Dit garandeert dat u te maken heeft met een betrouwbare, goed opgeleide en kwalitatieve installateur. Deze opleiding, die door ICE ENERGIE wordt betaald, heeft betrekking op kleine (niet-industriële) installaties in particuliere woningen. Voorbeelden zijn biomassaketels, verwarmingssystemen op zonne-energie, warmwatersystemen (boilers), gecombineerde systemen (bv. gas/elektriciteit/zonne-energie) en warmtepompen. Deze certificering wordt door de particulier vaak gevraagd om toegang te krijgen tot subsidies of om een kwaliteitsgarantie te hebben. Het is ook vereist voor belangrijke aanbestedingen.

Voor u is het voordeel van het gebruik van een RESCERT-installatieprogramma als volgt:

Toegang tot premies in het Vlaams Gewest :

 • Sinds 01/07/2017 kunt u van het Vlaams Gewest een premie krijgen voor zonneboilers en warmtepompen,
 • Sinds 01/01/2021 moet u in het Vlaams Gewest de premie voor fotovoltaïsche zonnesystemen aanvragen,
 • In het Waalse Gewest is het RESCERT-certificaat gekoppeld aan de Soltherm-premie voor zonneboilers.

Kwaliteitsgaranties:

 • Voor Ice Energie betekent het bezit van de certificering dat wij onze vaardigheden die nodig zijn voor de installatie van een duurzaam energiesysteem kunnen aantonen.
 • Omdat het wordt toegekend na een geavanceerde opleiding, is het een garantie dat de mensen van Ice Energie op het gebied van kennis voorop lopen en kwaliteitswerk kunnen leveren.
Back To Top