skip to Main Content

Om energie te besparen kiezen veel mensen voor de installatie van een warmtepomp, of PAC. Deze verwarmings– en, in sommige gevallen, koelingsoplossing is duurzaam en milieuvriendelijk. Het wordt steeds populairder bij huishoudens die zich zorgen maken over het milieu en de opwarming van de aarde en/of energie willen besparen.

De warmtepomp haalt tot 80% van haar energie uit haar directe omgeving: lucht, bodem of water, afhankelijk van het type warmtepomp. Deze hernieuwbare en gratis energie wordt door compressie omgezet in warmte, waardoor u uw woning en/of uw sanitair warm water kunt gebruiken. De verwarmingstechnici van Ice Energie zijn RESCert gecertificeerd: dit onderstreept hun vaardigheden in het installeren van warmtepompen en andere systemen op basis van hernieuwbare energie. Aarzel niet om een offerte aan te vragen.

Voor een optimaal rendement van uw warmtepomp is een uitstekende isolatie noodzakelijk. Het is bijvoorbeeld het gemakkelijkst om een warmtepomp te installeren in een nieuw gebouw dat perfect geïsoleerd is, want daar is hij het efficiëntst. Ook als u net uitgebreide isolatiewerkzaamheden heeft uitgevoerd, loont het de moeite om een warmtepomp te installeren. Als u niet zeker bent van het isolatieniveau van uw huis, kunt u uw erkende warmtepomp installateurs vragen een warmteverliesberekening uit te voeren. Zo krijgt u een idee of een dergelijk systeem geschikt is voor uw woning.

Kies bij een ouder gebouw voor een thermodynamische tank. Dit is een warmtepomp die uw sanitair warm water kan verwarmen. Zo kunt u energie besparen en tegelijkertijd het gebruik van uw conventionele ketel verminderen.

Une pompe à chaleur installée par des experts

De verschillende soorten warmtepompen op de markt

Lucht/lucht warmtepompen

Dit systeem haalt zijn energie uit de buitenlucht. Het levert geen warm water, maar alleen geforceerde warme lucht. Bovendien is de lucht/lucht warmtepomp een omkeerbaar systeem: de geforceerde lucht kan koud zijn. Het wordt dan gebruikt als airconditioning in de zomer en als verwarming in de winter.
Dit zijn de gemakkelijkste en goedkoopste warmtepompen om te installeren.

Lucht/water warmtepompen

Een lucht/water warmtepomp gebruikt omgevingswarmte, die hij met zijn compressor opwarmt. Deze warmte wordt vervolgens naar de verwarmingsbuizen gestuurd, die het water in de radiatoren, vloerverwarming of uw sanitair verwarmt. Dit systeem is eenvoudig te installeren en het rendement ervan wordt verhoogd door een combinatie van goede isolatie, vloerverwarming, fotovoltaïsche panelen en een geïsoleerd dak.

Thermodynamische tank PAC: lucht/water warmtepomp voor de productie van sanitair warm water:

De thermodynamische tank (thermodynamische boiler) werkt op dezelfde manier als een lucht/water warmtepomp, maar wordt alleen gebruikt om sanitair warm water te produceren. Het vangt warmte-energie op uit de lucht, binnen of buiten de ruimte waar het is geïnstalleerd. De tank gebruikt deze warmte om het water te verwarmen. Dit systeem voor de productie van warm water is milieuvriendelijk en verbruikt veel minder energie dan een conventionele elektrische boiler. De installatie is vrij eenvoudig.

Grond/water warmtepompen:

Dit warmtepompsysteem onttrekt warmte aan de grond. Buiten in de tuin is een ondergronds opvangsysteem geïnstalleerd. Het is mogelijk om ofwel een horizontaal opvangsysteem te installeren, wat eenvoudiger uit te voeren is maar een grotere oppervlakte vereist, ofwel een verticaal opvangsysteem, wat meer werk vereist. Deze warmtepompen bieden een uitstekend rendement. Dit komt omdat de grond een constante en positieve temperatuur heeft. Dit systeem is echter zeer duur en moeilijker te installeren.

Water/water warmtepompen:

De water/water warmtepomp haalt zijn energie uit het grondwater, dankzij twee verticaal geboorde putten: een verzamelput en een afvoerput. Het grondwater heeft een stabiele temperatuur van ongeveer 10 °C.

Bovendien is het mogelijk om de pomp te gebruiken om uw huis in de zomer te koelen: de grondwatertemperatuur is lager dan de buitentemperatuur. Dit systeem vereist echter zeer dure werkzaamheden, waardoor de water/water warmtepomp de duurste is. Voor sommige geografische gebieden is het niet haalbaar.

Hybride warmtepompen:

Combineer het gebruik van een gasketel en een lucht/water warmtepomp om uw interieur te verwarmen. Wanneer de buitentemperatuur te laag is om de lucht/water warmtepomp optimaal te laten presteren, neemt de ketel het over. De hybride warmtepomp is compatibel met een vooraf geïnstalleerde installatie (radiatoren, vloerverwarming).

Ice Energie warmtepomp installateurs zijn RESCert gecertificeerd

Onze professionele installateurs van warmtepompen zijn gecertificeerd voor de installatie van systemen voor hernieuwbare energie: warmtepompen, thermodynamische tanks, enz.

Het RESCert-certificaat (Renewable Energy Systems Certification) is het bewijs van de beheersing van de vaardigheden die nodig zijn om een systeem voor hernieuwbare energie te ontwerpen en te installeren. Het staat in Wallonië bekend als het Qualiwall-certificaat. Deze certificering wordt regelmatig door de klant gevraagd om toegang te krijgen tot bonussen of om een kwaliteitsgarantie te hebben.

Wilt u voor de installatie van uw warmtepomp of ander systeem voor hernieuwbare energie een beroep doen op een gecertificeerde technicus? Doe een beroep op de gecertificeerde verwarmingsmonteurs van Ice Energie. Wij garanderen het professionalisme van al onze specialisten. De RESCert-certificering bewijst het opleidingsniveau van onze specialisten.

Met Ice Energie kunt u er zeker van zijn dat uw installaties goed worden geïnstalleerd: onze verwarmingsmonteurs zijn betrouwbaar, opgeleid en bekwaam.

Voordelen van het gebruik van een RESCert-installateur:

Toegang tot stimuleringsmaatregelen:

In België heeft het gebruik van een RESCert gecertificeerde installateur verschillende voordelen, zoals toegang tot bepaalde regionale premies in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Kwaliteitsgaranties:

  • Dankzij dit geavanceerde opleiding zijn de specialisten van Ice Energie op de hoogte van de nieuwste kennis en kunnen zij kwaliteitswerk leveren.
  • Voor Ice Energie betekent de certificering dat zijn hun bekwaamheid in het installeren van een duurzaam energiesysteem kunnen aantonen.

Vertrouw op Ice Energie voor koeling, ventilatie, airconditioning en verwarming

Back To Top