skip to Main Content

In sommige ingedeelde ruimten zijn verschillende temperaturen nodig voor verschillende kamers, zoals in een hotel, een kantoorgebouw, een ziekenhuis, grote commerciële gebouwen, grote woongebouwen, enz. Het VRV-systeem (variabel koudemiddel volume of nog variabele koelmiddelstroom) is een gecentraliseerd airconditioningsysteem dat gebruik maakt van een grote buitenunit die verbonden is met verschillende binnenunits, die verschillende delen van het gebouw onafhankelijk van elkaar kunnen koelen of verwarmen (aangezien dit systeem omkeerbaar is). Het systeem past automatisch zijn vermogen aan en regelt de temperatuur van elke kamer afzonderlijk naargelang de werkelijke behoeften. Het werkingsprincipe maximaliseert de energie-efficiëntie.

Exemple de climatiseurs extérieurs (VRV)

Waarom een VRV-airconditioningsysteem installeren?

Er kunnen diverse redenen zijn om dit airconditioningsysteem te installeren:

  • Het VRV-systeem biedt meer flexibiliteit bij het beheer van de temperatuur van de ene zone naar de andere in een gebouw. Het bespaart dus energie: het vermogen wordt aangepast aan de behoeften van elke ruimte.
  • Het wordt vaak gebruikt in grote gebouwen, zoals commerciële gebouwen, hotels, enz. Dit komt omdat ze specifieke eisen stellen aan de airconditioning. Zo moet de temperatuur in een opslagruimte voor levensmiddelen zeer koel blijven, terwijl de temperatuur in een winkel zowel in de zomer als in de winter aangenaam moet blijven voor de klanten. Doordat de VRV systeem de temperatuur van elke zone afzonderlijk kan regelen, bespaart hij veel energie en ruimte, omdat het aantal condenserende buitenunits wordt verminderd.
  • De installatie van traditionele airconditioningsystemen voor grote gebouwen kan veel duurder zijn dan de installatie van een enkel VRV-systeem. Roep de koeltechnische specialisten van Ice Energie op om u te adviseren bij de keuze van een airconditioning.

Vraag naar Ice Energie voor de installatie van uw VRV-airconditioningsysteem

Ice Energie is uw vertrouwde partner voor de installatie van airconditioning- en verwarmingssystemen in heel België. Onze gecertificeerde koeltechnici zijn experts in de installatie van Daikin VRV-systemen en andere merken. Wanneer u een beroep doet op Ice Energie voor de installatie van deze technologie, profiteert u van het advies en de expertise van competent, opgeleid en gecertificeerd personeel.

Vertrouw op Ice energie voor koeling, ventilatie, airconditioning en verwarming

Vragen / Antwoorden

Welke airconditioning diensten bieden jullie aan?

Bij Ice Energie bieden wij installatie, onderhoud en reparatie van alle soorten airconditioningsystemen voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Onze gecertificeerde koeltechnici zijn ook bedreven in de installatie en het onderhoud van VRV-systemen.

Welke garantie biedt u?

Wij werken met de beste merken airconditioningsystemen op de markt: Daikin, LG, Mitsubishi, enz.
Profiteer van garantievoorwaarden tot 10 jaar, afhankelijk van het merkaanbod.
Profiteer van de expertise van gecertificeerde installateurs in koeltechniek.

Waar opereert u?

Ons bedrijf is gevestigd in Brussel. Wij treden op in alle gemeenten van de hoofdstad en gaan naar de rest van België zodra dat mogelijk is.

Back To Top