skip to Main Content

Airco onderhouden in België door Ice Energie

Elke zomer lijdt u onder de hitte in België. In je flat, in je bedrijfskantoren, zelfs bij opa en oma thuis… En elk jaar lijkt die hitte erger en erger te worden, onadembaar, zwaar. 

Op een dag vertelde je buurvrouw over haar nieuwe airconditioningsysteem. Vroeger dacht u dat airconditioningsystemen alleen voor “zuiderse landen” waren, dat wij er in België niets aan hadden. Maar je begon al gauw jaloers te worden op je buurvrouw die rustig in haar flat woonde, zonder last te hebben van de hitte, rustig slapend, zonder zich te hoeven omdraaien in de hoop een koel hoekje in het laken te vinden. 

Eindelijk hebt u de sprong gewaagd: u hebt een efficiënt airconditioningsysteem in uw huis laten installeren. En sindsdien geniet je van aangenamere zomers. 

Wil je er lang van genieten? Vergeet dan niet om uw airco te laten onderhouden.

Waarom een airco onderhouden?

Een airconditioner is een systeem dat snel verstopt kan raken, en moet worden verzorgd. Onderhoud wordt sterk aanbevolen, omdat het de prestaties en de goede werking van uw toestel garandeert. Door een beroep te doen op een deskundige koeltechnicus vermijdt u problemen van overconsumptie van elektriciteit en slijtage van uw toestel, en verlengt u dus de levensduur van uw airconditioner. Storingen voorkomen betekent ook onnodige kosten vermijden. Een noodinterventie kost meer dan een standaard onderhoudscontract

Een vuile airconditioner is niet alleen een technisch probleem, maar kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken: allergieën, astma, maar ook legionellose of stafylococcus aureus.

Hoe maak je een airconditioner schoon?

U kunt zelf actie ondernemen om uw airconditioner schoon te maken, zoals

  • Reinig de luchtfilters: verwijder de luchtfilters ongeveer om de twee weken (tijdens actief gebruik), stof ze af en spoel ze af met schoon water. Verander ze indien nodig. Dit verwijdert het stof en de pollen die in de filters opgesloten zitten. 
  • Vervanging van het actief koolstoffilter: Een- of tweemaal per jaar moet het actief koolstoffilter worden vervangen, wat nare geurtjes helpt te voorkomen. U kunt de koolstoffilters ook spoelen in warm water. Na het wassen, om het te reactiveren, drogen in een oven bij 100°C gedurende 10 minuten. 
  • Reinig de binnen- en buitenunits: verwijder het stof langs het hele airconditioningsblok, om onnodige verstopping te voorkomen.

Waarom moet ik een Ice Energie gecertificeerde koelspecialist inschakelen om uw airco te onderhouden?

Om de risico’s van slecht onderhoud van uw airconditioning te vermijden, raden wij u aan een beroep te doen op een erkende vakman en een onderhoudscontract af te sluiten, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw toestel regelmatig wordt onderhouden. 

Ice Energie heeft meer dan 10 jaar ervaring in de koel- en airconditioningsector. Onze gecertificeerde experts zijn opgeleid om u een complete service te bieden, van installatie tot onderhoud en reparatie. 

Een beroep doen op een koeltechnicus van Ice Energie is een garantie voor professionalisme. Naast kwaliteitsservice werken wij met kwaliteitsmaterialen.

Wij werken met particulieren (zowel in flats als in huizen), maar wij werken ook met bedrijven waar wij efficiënte airconditioningsystemen installeren. Wie ook onze klant is, wij houden rekening met zijn behoeften en bieden een dienstverlening op maat. 

Vragen / Antwoorden

Welke airconditioningsdiensten biedt u aan? 

Wij bieden professionele airconditioning installatie, onderhoud en reparatie diensten. Wij werken voor particulieren, bedrijven en restaurants. Wij zijn ook experts op het gebied van koeling, ventilatie en verwarming, en wij geven advies over koeltechniek. 

Welke garanties biedt u voor airconditioning?

Ice Energie heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van airconditioning en koeltechniek in het algemeen. Onze koeltechnici zijn gecertificeerde en opgeleide experts. Wij bieden onze klanten de beste kwaliteit materialen en diensten voor een optimale levensduur van uw airconditioners. 

Waar werken jullie airconditioning experts? 

Onze gecertificeerde airconditioningspecialisten werken in heel België en Brussel. Of het nu gaat om de installatie van een wandairconditioner, het onderhoud van uw systeem of zelfs de reparatie van uw airconditioning, onze koeltechnici handelen snel en efficiënt.

Vertrouw op Ice Energie voor koeling, ventilatie, airconditioning en verwarming

Back To Top