skip to Main Content

Niets is belangrijker dan een goed verwarmingssysteem om zich thuis goed te voelen. Een dergelijke installatie moet dan ook aan een vakman worden toevertrouwd. Ice Energie, uw erkende verwarmingsinstallateur in Brussel, stelt al zijn competentie en knowhow op het vlak van verwarming ter beschikking opdat u kunt genieten van het comfort en de warmte waarvan u droomt.

Ice Energie heeft een erkenning voor alle keteltypes en bekommert zich om alle stappen van de installatie – en dit zowel in het kader van nieuwbouw- als renovatieprojecten. U kunt ook op ons als verwarmingsspecialist rekenen voor onderhoud en herstellingen.

Installatie en onderhoud door uw erkende verwarmingsspecialist in Brussel

Ice Energie voert de installatie en het onderhoud van uw verwarmingssysteem in uw nieuwe gebouw of bij de renovatie van uw woning uit.

Installatie van uw centrale verwarming door een verwarmingsinstallateur bij Ice Energie 

Als uw ketel rare geluiden begint voor te brengen en regelmatig uitvalt, is de tijd wellicht gekomen om een nieuwe in huis te halen.

Met een nieuwe ketel kunt u ongetwijfeld energie besparen, want de huidige technologieën halen intussen veel hogere rendementen.

Ice Energie, uw erkende verwarmingsspecialist in Brussel, kan u dan ook de installatie van centrale verwarming of een nieuwe ketel aanbieden, samen met alle accessoires zoals geisers en convectoren.

Onderhoud van uw installatie

Als u wilt dat uw centrale verwarming met een optimaal rendement en in alle veiligheid werkt, moet u de installatie regelmatig door een erkende verwarmingsspecialist laten onderhouden.

Bovendien kunt u met een correct onderhouden ketel geld besparen en kunt u de levensduur van de ketel aanzienlijk verlengen.

U kunt het onderhoud van uw verwarmingssysteem aan Ice Energie toevertrouwen, dat daarbij heel nauwgezet een bestek opvolgt, zodat uw installatie uitstekend blijft presteren en aan de geldende wetgeving blijft voldoen.

Bij het grote onderhoud dat één keer om de drie jaar wordt uitgevoerd, worden de volgende punten van de installatie gecontroleerd:

– Inspectie en reiniging van het verwarmingslichaam en de brander;

– Verbrandingstest en controle van de afvoer van de gassen;

– Controle van de verluchting van de ruimte waar uw ketel is opgesteld;

– Controle van de veiligheidsvoorzieningen van het toestel.

Het kleine onderhoud vindt één keer per jaar plaats. Daarbij worden de volgende elementen nagezien :

– Controle en meting van de verbrandingsgassen;

– Nazicht van de verluchting van het lokaal waar de ketel is opgesteld;

– Inspectie van de toestand van het schoorsteenkanaal.

Voor onze verwarmingssystemen gelden de garantievoorwaarden van de fabrikanten.

Herstelling van uw ketel en uw verwarmingssysteem

Uw verwarmingssysteem lijkt de laatste weken een eigen willetje te hebben, waardoor u ’s morgens vaak letterlijk een koude douche krijgt? Hoog tijd om met Ice Energie contact op te nemen om de installatie te herstellen.

Als erkende verwarmingsspecialist voeren wij snel interventies uit om niet alleen uw ketel, maar indien nodig ook uw boiler of uw radiatoren te herstellen.

Wij werken niet alleen aan condensatieketels, maar ook aan systemen met rechtstreekse muurdoorvoer, met geforceerde trek, met gepulseerde lucht en met hoog rendements- en accumulatiesystemen.

Onze teams krijgen uw muur- of vloermodel heel snel weer aan de praat.

We werken daarvoor met een groot aantal constructeurs zoals Junckers,Vaillant, Bulex, Viessmann en nog anderen samen.

Wat ook uw vraag is, Ice Energie te Brussel garandeert u het volgende:

  • Het gebruik van hoogwaardige materialen;
  • Plaatsing en onderhoud door specialisten;
  • Een uitstekende klantenservice;
  • Alle certificaten en goedkeuringen die u nodig zou kunnen hebben.

Aarzel niet om een beroep te doen op onze diensten en zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Onze teams van vakmensen voeren overal in Brussel (Ukkel, Oudergem, Sint-Gillis, Laken …) en de randgemeenten interventies uit – en dit zowel in het kader van een project voor de installatie van een verwarmingssysteem als voor een renovatieproject of een ketelreparatie.

U kunt bovendien niet alleen op ons rekenen voor de herstelling van uw ketel en uw verwarming installatie , maar ook voor elk project met betrekking tot de installatie van verluchtings-, airconditionings- en koelsystemen.

Vertrouw op Ice Energie voor koeling, ventilatie, airconditioning en verwarming

FAQ

Welke verwarmingsdiensten bieden jullie aan?

Onze verwarmingsinstallateurs installeren verwarmingssystemen en ketels bij particulieren en ondernemingen. We zijn ook bevoegd om uw huidige verwarmingsketel te onderhouden en te herstellen.

Welke garantie bieden jullie?

Onze onderneming heeft meer dan 10 jaar ervaring in deze sector en voor onze verwarmingssystemen gelden de garantievoorwaarden van de fabrikanten. We werken met de grootste merken zoals Vaillant, Bulex, Viessmann en Junkers samen.

Waar voeren jullie interventies uit?

Onze verwarmingsspecialisten voeren snel interventies uit overal in Brussel, maar ook in de rest van België. Neem contact met ons op voor een gratis prijsopgave.

Bent u RESCERT gecertificeerd?

Ja, wij zijn gecertificeerd voor de installatie van hernieuwbare energiesystemen – RESCERT (Renewable Energy Systems Certification).
Sinds enkele jaren kiezen de instellingen van het Waals Gewest, het Vlaams Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ervoor om gecertificeerde opleidingen voor installateurs aan te bieden. Dit garandeert dat u te maken heeft met een betrouwbare, goed opgeleide en kwalitatieve installateur. Deze opleiding, die door ICE ENERGIE wordt betaald, heeft betrekking op kleine (niet-industriële) installaties in particuliere woningen. Voorbeelden zijn biomassaketels, verwarmingssystemen op zonne-energie, warmwatersystemen (boilers), gecombineerde systemen (bv. gas/elektriciteit/zonne-energie) en warmtepompen. Deze certificering wordt door de particulier vaak gevraagd om toegang te krijgen tot subsidies of om een kwaliteitsgarantie te hebben. Het is ook vereist voor belangrijke aanbestedingen.

Voor u is het voordeel van het gebruik van een RESCERT-installatieprogramma als volgt:

Toegang tot premies in het Vlaams Gewest :

  • Sinds 01/07/2017 kunt u van het Vlaams Gewest een premie krijgen voor zonneboilers en warmtepompen,
  • Sinds 01/01/2021 moet u in het Vlaams Gewest de premie voor fotovoltaïsche zonnesystemen aanvragen,
  • In het Waalse Gewest is het RESCERT-certificaat gekoppeld aan de Soltherm-premie voor zonneboilers.

Kwaliteitsgaranties:

  • Voor Ice Energie betekent het bezit van de certificering dat wij onze vaardigheden die nodig zijn voor de installatie van een duurzaam energiesysteem kunnen aantonen.
  • Omdat het wordt toegekend na een geavanceerde opleiding, is het een garantie dat de mensen van Ice Energie op het gebied van kennis voorop lopen en kwaliteitswerk kunnen leveren.
Back To Top