skip to Main Content

Onderhoud van uw koeling: Ice Energie expert in België

U bent de trotse eigenaar van een koelruimte in uw zaak. Zoals elke gewetensvolle eigenaar wilt u uw koelruimte in goede staat houden om ze zo lang mogelijk in goede staat te houden. Misschien hebt u wel eens gehoord van onderhoud in koelcellen, maar weet u niet echt hoe nuttig het is. 

Bij Ice Energie zorgen wij voor uw tevredenheid vanaf de installatie tot het onderhoud van uw koelhuis in België. Wij respecteren uw behoeften en wensen, werken op maat en met kwaliteitsmaterialen van de beste merken (zoals Isocab, Telewig of Dagard). Als de installatie klaar is, verdwijnen we niet. Wij blijven aan uw zijde om uw vragen te beantwoorden, u te adviseren en regelmatig onderhoud van uw koelinstallaties uit te voeren. Dit onderhoud verbetert de levensduur en de prestaties van uw koelhuis aanzienlijk.

Is het onderhoud van mijn koelcel echt nodig? 

Onderhoud van de koelruimte is verplicht, en stelt u in staat bepaalde reparatiekosten te vermijden.

Het onderhoud van uw koeling beperkt immers de slijtage ervan tot een minimum, voorkomt storingen en garandeert een langere levensduur. 

Bovendien vermijdt u overconsumptie van energie, want in geval van verstopping of verkeerde afstelling wordt uw energieverbruik rechtstreeks beïnvloed. Een koeltechnicus kan u advies geven en u helpen uw verbruiksfactuur te verlagen. 

Een slecht onderhouden koelhuis verliest vermogen en produceert niet de koude die het zou moeten produceren. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, beschermt u het milieu en voldoet u aan de veiligheidsnormen.

Wat doet een koeltechnicus van Ice Energie tijdens een koelhuis onderhoudsbeurt? 

Onze gecertificeerde en opgeleide koeltechnici zijn experts op dit gebied. Dit zijn enkele van de dingen die een koeltechnicus van Ice Energie doet tijdens een servicebezoek aan uw koelhuis

  • Hij zal alle defecte onderdelen controleren en vervangen;
  • Hij zal de binnenspiralen en de condensors van uw koelruimte volledig ontvetten;
  • Hij controleert de conditie van de ventilatoren en maakt de propellers schoon;
  • Hij moet ook controleren op eventuele vloeistoflekken en drukmetingen en temperatuurcontroles uitvoeren;
  • Hij controleert ook de staat van de koelolie en de eventuele vervanging ervan;
  • Tenslotte moet hij ervoor zorgen dat uw toestel perfect is afgedicht.

 

Bij Ice Energie zorgen wij ervoor dat uw koelcel goed functioneert, zodat uw producten gegarandeerd koud blijven en uw klanten veilig zijn. Regelmatig onderhoud van uw koeling is een niet te verwaarlozen stap, die zowel noodzakelijk als verplicht is. 

In geval van een probleem zorgen onze gecertificeerde koelspecialisten ook voor de reparatie van uw koelruimte. Of u het nu opmerkt tijdens het onderhoud, of ons rechtstreeks belt met het probleem, wij zorgen ervoor dat we snel handelen om hogere kosten te vermijden en te voorkomen dat de koudeketen wordt verbroken. Wij beschikken over de nodige uitrusting voor de reparatie van elementen, wij kunnen vuile onderdelen reinigen, de dichtingen vervangen indien uw koelruimte een probleem van waterdichtheid heeft, reageren in geval van een elektrisch probleem, of indien het koelcircuit een defect vertoont.

Hoe maak ik mijn koelcel schoon? 

U kunt invloed uitoefenen op de levensduur van uw koelapparaat door het zelf regelmatig schoon te maken. Dit sluit de noodzaak van onderhoud door een erkend koeltechnicus niet uit, maar zal toch een positieve invloed hebben op uw koelhuis. Maak het glas en de binnenkant van de koelcel het hele jaar door regelmatig schoon. Zorg ervoor dat u de vloer, de muren, de planken, de deurafdichtingen en de afvoeren schoonmaakt. Dit zal zorgen voor een betere hygiëne. Vraag advies over welke producten worden aanbevolen, afhankelijk van de te reinigen oppervlakken. 

Reinig ook ventilatieroosters en ventilatieopeningen om stofophoping te voorkomen en voor een goede luchtstroom te zorgen. 

Vragen / Antwoorden

Welke koeldiensten biedt u aan?

Wij bieden installatie-, onderhouds- en reparatiediensten voor koelruimten en koelsystemen. Wij bieden ook diensten aan op het gebied van airconditioning, ventilatie en verwarming, en werken voor particulieren, bedrijven en restaurants. 

Welke garanties biedt u voor koeling?

Ice Energie heeft meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van koeltechniek en onderhoud van koelcellen. Onze koeltechnici zijn gecertificeerde deskundigen en opgeleid in koeltechnieken. Wij werken met de beste merken: Isocab, Telewig of Dagard.

Waar werken jullie koelingspecialisten?

Onze teams van koelspecialisten werken in heel België en Brussel. Wij voeren onderhoud van koelcellen uit, maar ook installatie en reparaties.

Vertrouw op Ice Energie voor koeling, ventilatie, airconditioning en verwarming

Back To Top